Kouvolassa osataan: jokainen oppilas tarvitsee parhaan ympäristön oppiakseen ja kasvaakseen


Kouvolan Inkeroisten monitoimitalo. Suunnittelu ja visualisointi AFKS- arkkitehdit, urakoitsija SRV. Pedagoginen suunnittelu OPPIMAISEMA.


Olemme olleet mukana hienossa yhteisessä tarinassa, jossa olemme saaneet yhdessä Kouvolan väen kanssa suunnitella parasta mahdollista oppimisympäristöjen kokonaisuutta- oppimaisemaa Kouvolan kolmen koulun tarpeisiin.


 


Suomalaisen työn liiton määritelmän mukaan työ on merkityksellistä ja arvokasta, kun se on:

  1. TUOTTAVAA: Merkityksellinen ja arvokas työ parantaa työn tuottavuutta, luo työtä, uudistaa työtapoja ja perustuu asiakkaan tarpeiden ymmärtämiseen eli se tuottaa uutta arvoa.

  2. KESTÄVÄÄ: Merkityksellinen ja arvokas työ on kestävää, koska se synnyttää arvoa pitkäkestoisesti esimerkiksi kestävien arvoketjujen ja pitkäaikaisten lojaalisuuteen perustuvien asiakassuhteiden muodossa.

  3. OSALLISTAVAA: Merkityksellinen ja arvokas työ on osallistavaa, koska se synnyttää jaettua arvoa osakkeen omistajien lisäksi työntekijöille ja yhteiskunnalle.


 

Opettajan työ on erittäin tärkeää, se luo uutta työtä, uudistaa työtapoja ja perustuu mitä suurimassa määrin asiakkaan tarpeiden ymmärtämiseen. Opettajan ja oppilaan välinen suhde synnyttää arvoa - pitkäkestoisesti.

Toiminnallisuuden kaavio on ollut Inkeroisten monitoimitalon suunnittelun pohjana


Työssäni olen nyt oppilasryhmän sijaan kokenut vastuuta KAIKISTA asiakkaan/koulun oppilaista ja opettajista, muuta henkilökuntaa unohtumatta. Tämä kaikki vaatii enemmän kokemustietoa, kun yhdellä ihmisellä voi olla ja sen vuoksi myös laadukas koulujen suunnittelu on erittäin osallistavaa. Parviäly on enemmän kuin tarpeen nykyisyyttä kuvatessa ja erityisesti tulevaisuutta ennustettaessa.

Moniammatillista yhteissuunnittelua ja prosessointia parhaan mahdollisen tuloksen saamiseksi


Kouvolan Inkeroisten monitoimitalon suunnittelussa on mukana upeat ja laaja-alaisesti ajattelevat ammattilaiset. Erityisesti nyt, tilanteessa, jossa rakentamisen kustannukset ovat karkaamassa ja tulevaisuutta on vaikea hahmottaa, on tällainen yhteinen konsensus ehkä ajankohtaisempaa ja tarpeellisempaa kuin koskaan ennen.8 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki