top of page

Mitä meidän olisi tiedettävä nykyisistä oppimisympäristöistä?


"What do the leading international industry, education, and research experts believe is the most needed knowledge in innovative learning environments?"


Kun kuulimme, että Melbournen yliopiston LEaRN-verkosto (Learning Environments Applied Research Network) on aloittamassa tutkimusta siitä, miten ja mitä uusista oppimisympäristöistä tulisi tutkia, halusimme tietysti mukaan. Tästä olemme kirjoittaneet ja puhuneet monessa yhteydessä, tätä on todellakin kaivattu!


Halusimme tietysti mukaan ja erityisesti tuomaan omaa Pohjoismaista näkökulmaamme. Onhan koulumme ja oppimisympäristöjemme kokonaisuus jotain ainutlaatuista. Kokosimme Jyväskylän yliopiston, Helsingin kaupungin ja Ecophonen eri aloja kattavan asiantuntijaorganisaation.


Tutkimuksessa syvennetään ymmärrystä asioista, joita pitää huomioida tulevaisuuden oppimisympäristöissä ja niiden tutkimuksessa. Vuoden aikana etsitään vähemmän tutkittuja aihealueita kansainvälisessä tutkimuksessa ja keskitytään erityisesti siihen, miten oppijat kokevat, hyötyvät tai mahdollisesti häiriintyvät uusissa oppimisympäristöissä.


Olemme tukeneet ja fasilitoineet erilaisia kokeilu- ja kehittämishankkeita, mutta perusteellista tutkimustietoakin tarvitaan. Nyt on vihdoin sen aika ja yrityksinä, tutkijoina ja yksilöinä odotamme tältä prosessilta uusia avauksia ja tietysti uusia ja erittäin tarpeellisia tutkimushankkeita.


Lisää aiheesta:


85 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juhlapäivä

bottom of page