top of page

Opettajien valmius uuden äärelläOpettajat ovat lukuisten vaatimusten ja erilaisten opetuksen ulkopuolelta tulevien paineiden alla Suomessa. Ovat olleet jo jonkin aikaa. Pandemian mukana tuli vielä uusi tulokas - hybridi- ja muu sulautuva opetus. Tämä kaikki on vienyt ison osan opettajien innosta kehittää ja kouluttautua. Osa on jopa näistä syistä valmis vaihtamaan ammattiaankin.


Mielenkiintoinen kontrasti syntyy siitä, että samaan aikaan rakennetaan ja korjaillaan kovalla vauhdilla koulurakennuksia. Kokemuksesta tiedän, että koulun rakentamis- tai korjaushanke yllättää useimmiten ylikuormitetut opettajat, rehtorit ja sivistystoimen nopeudellaan, budjettikurillaan ja rakennustekniikkaan painottuneisuudellaan.


Mukana olevat kilpailutuksen ammattilaiset haluavat tietysti viedä kilpailutushankkeeen nopeasti "maaliin", jotta päästään nopeasti rakentamaan ja seuraavaan projektiin kiinni. Mutta miten käy koulun, opettajien ja oppilaiden? Tulevaisuutta, johon uusia kouluja rakennetaan tai korjataan, ei ehditä ajatella riittävän tarkasti.


Mikä neuvoksi? Koulutus? Opettajien perehdytys?


Olemme sitä mieltä, että oppilaiden ja opettajien hyvinvoinnin kannalta nyt ja erityisesti tulevaisuudessa olisi tärkeää toimia nyt. Opettajia auttamalla autamme myös oppilaita.


Rakensimme kaksi vuotta sitten mallin sille, miten opettajat voisivat olla valmiimpia kohtaamaan uuden. Kahden vuoden aikana huomasimme, että toiminta on kaiken lisäksi hauskaa ja palkitsevaa hyvin monessa mielessä.


Olemme vakuuttuneita siitä, että tällä tavalla emme hukkaa miljoonia euroja siihen, että uudet koulurakennuksemme eivät toimi nyt (tai vuosikymmenien jälkeenkään) parhaalla mahdollisella tavalla oppilaan hyvinvoinnin ja oppimaan oppimisen eduksi.


Alla on linkki työmme tuloksiin. Mielestämme olemme hyvinkin oikealla tiellä. Mitä mieltä itse olet?Haluatko tulla mukaan meidän kanssa kehittämään koulusi toimintaa ja toimintakulttuuria? Haluatko kokeneita opettajankouluttajia mukaan auttamaan työtäsi koulujen johdossa tai kouluhankkeessa? Voit vastata kysymykseen esim. sähköpostitse: markku.lang@oppimaisema.com tai meidän palautelomakkeella... https://www.oppimaisema.com/yritys.

69 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Juhlapäivä

Commenti


bottom of page